UIkit uitleg

Inleiding

Met UIkit kan je onder andere HTML onderdelen er anders dan standaard uit laten zien. UIkit is direct te gebruiken als je in je website een Yootheme template, Widgetkit of Zoo hebt geinstalleerd. Maak je geen gebruik van een Yootheme template, Widgetkit of Zoo dan zal je in je website eerst wat extra's moeten plaatsen en in Joomla! moeten istalleren om gebruik te kunnen maken van UIkit. Zie hiervoor de UIkit website.  Je kan natuurlijk ook simpel een (gratis) Yootheme template, Widgetkit of Zoo installeren in je website zonder dat je deze ook daadwerkelijk gaat gebruiken / activeren, maar als je deze hebt geinstalleerd kan in iedergeval wel gebruik maken van de mogelijkheden van de UIkit.

Er zijn zeer veel UIkit opties, op deze website is geprobeerd diverse UIkit onderdelen uiteen te zetten en te verduidelijken hoe te gebruiken.
Als UIkit in je website is geïnstalleerd dan kan je gewoon met JCE of met de Joomla basiseditor de gewenste toevoegingen maken, uiteraard wel in het code-deel (toggle of < >) van je editor !

Deze handleiding bestaat uit, naast deze inleiding, 9 delen. Dit zou voldoende moeten zijn om met de UIkit aan de gang te gaan. Uiteraard zijn er nog veel meer UIkit onderdelen. Om alles van de UIkit te weten te komen is een verwijzing vaan de UIkit website op zijn plaats. Bekijk op deze website vooral alle "Core" en alle "Components" UIkit onderdelen.

Deel 1 van deze uitleg betreft het onderwerp Buttons. Dit onderdeel is op deze website het vertrekpunt om met de UIkit te beginnen omdat dit onderdeel uitgebreid is beschreven en hierin dan ook goed te zien is wat je met de UIkit kan doen en hoe je de UIkit moet gebruiken.

Bij vragen over de UIkit kan je mij altijd even een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen!

De tot nu toe uiteengezette onderdelen van de UIkit zijn;

1) Buttons  <<< ---  HIER STARTEN !!

2) Accordion

3) Grid

4) Block

5) Icon

6) Slideshow

7) Tooltip

8) Scrollspy

9) Contrast

Have fun met de UIkit.

 

Fred