iFred Foundation

Schermafbeelding 2015 10 31 om 07.22.31iFred foundation is een particulier initiatief en richt zich op hulp van mensen, families, coörperaties, e.d. in Gambia. Hulp kan bestaan uit het bouwen van scholen, financiele hulp (microkrediet) en / of promotionele hulp. iFred is ontstaan nadat een aantal jaar prive vermogen is besteed aan het verlenen van hulp aan mensen in Gambia. iFred wil meer doen dan prive mogelijk is. Om meer te kunnen doen zijn extra financiele middelen nodig. Vandaar iFred voor u GRATIS een website en vormgeving maakt waar tegenover u, op het moment dat u tevreden bent met het resultaat van uw website, een donatie kan doen in de donatiekas. Op deze manier komen er middelen beschikbaar om de hulp aan onze medemens in Gambia uit te breiden en te bestendingen.

Basis hulp (water, school)
Met financiele hulp ondersteunt iFred families in Gambia zodat ze op hun woonerf (Compound) zowel stromend water en elektriciteit krijgen. Hiervoor laat de iFred Foundation een waterleiding met waterkraan aanleggen en krijgt men tevens de beschikking om elektriciteit te verkrijgen op de Compound. Tevens zorgt de iFred Foundation middels financiele hulp er voor dat de kinderen van de familie naar een goede school gaan en een gedegen opleiding krijgen.

Verstrekken microkrediet
iFred helpt, binnen de mogelijkheden, initiatieven zoals het opstarten van een eigen bedrijfje. Het verstrekken van microkredieten is een uitstekend instument om mensen die goede ideeen hebben te helpen om een bedrijfje te starten waarmee ze zichzelf en hun eigen familie kunnen onderhouden. Het microkrediet is voor hen een startkapitaal. Deze schuld kan men dan, afhankelijk van de grootte van het bedrag, afbetalen in 5 of 10 jaar tijd. 

Marketing & Promotie
iFred helpt startende lokale bedrijfjes door middel van het promoten van hun producten of business op een duurzame manier. Hierdoor zijn de locale mensen die een dergelijk bedrijfje opzetten in staat de promotie en marketing te verrichten die voor hen benodigd is.

Hieonder staan links naar een aantal succesvol gerealiseerde projecten

Dreamco

Kotu Craftmarket

Kotu Beach Red Dolphins volunteer Lifeguards

1  2  3  4  5